≡ Menu

Prilagodljivi avti ne obstajajo, obstaja pa prilagodljivo avtomobilsko zavarovanje. Zanimiva ponudba avtomobilskih zavarovanj zavarovalnice Tilia, ki ponuja zavarovanje avtomobila tudi na število prevoženih kilometrov, vsekakor novost na slovenskem tržišču.

Na strani kasko zavarovanja smo prenovili ponudbo in jo dopolnili. Sedaj lahko pri kasko zavarovanju izbirate med paketoma polni kasko in snovni kasko, prav tako pa lahko izbirate med različnimi delnimi kasko kombinacijami.

V kolikor vam omenjeni paketi ne ustrezajo, vam lahko ponudbo tudi prilagodimo. Sporočite nam vaše želje glede kasko kritij in pripravili vam izračun po vaših željah.

Kje in na kakšen način skleniti avtomobilsko zavarovanje? Glede na to, da je dandanes na trgu ogromna konkurenca ter ponudnikov za zavarovanje avtomobila in podobno kar mrgoli, je vsakršen izgovor, da ne najdete tistega ustreznega zase, povsem odveč in enostavno nakladanje. Konkurenca je ogromna, kar pomeni, da so konkurenčne tudi cene.

Nezgodno zavarovanje voznika in potnikov v vozilu, ki ga lahko sklenemo skupaj z avtomobilskim zavarovanjem lahko krije naslednje nevarnosti:

  1. nezgodna smrt
  2. trajna invalidnost
  3. bolnišnični dan
  4. dnevno nadomestilo

Običajno je pri nezgodnem zavarovanju zajeta samo nezgodna smrt in trajna invalidnost. Višino zavarovalnih vsot si lahko preprosto izberemo glede na možne opcije. En krat višje zavarovalne vsote pomenijo en krat višjo ceno. Cena za ZV 4000€ za smrt in 8000€ za invalidnost je cca 7€ in se nekoliko razlikuje od zavarovalnice do zavarovalnice.

Razlika med zavarovanjem voznika AO+ in nezgodnim zavarovanjem

Veliko ljudi ne pozna razlike med nezgodnim zavarovanje in zavarovanjem voznika za telesne poškodbe, ki ga imenujemo tudi AO+. Pri nezgodnem zavarovanju je krita samo smrt (in potnikov) in trajna invalidnost voznika.

Na drugi strani pa AO+ zajema tudi druge vrste odškodnin za začasno nesposobnost za delo in druge nevšečnosti.

Prav tako je pri zavarovanju voznika zavarovalna vsota 51.000€, pri nezgodnem zavarovanju pa je običajno veliko nižja.

Povedano z drugimi besedami, denarno odškodnino pri nezgodnem zavarovanju dobite samo v primeru trajne invalidnosti, med tem ko jo pri AO+ tudi za druge, netrajne poškodbe.

Pri avtomobilskem zavarovanju vpliva na ceno zavarovanja predvsem premijski razred v katerem se nahajamo (zraven moči motorja). Zato je zelo pomembno, da dobro poznamo načine kako najhitreje pridobiti bonus, da bi tako plačali najmanj za avtomobilsko zavarovanje.

Kadar svoje vozilo kupite na lizing, lahko dobite nekatere posebne ugodnosti, s katerimi lahko prihranite tudi do 50% in več.

50% popusta na zavarovanje

Veliko krat, kadar se odločimo za nakup povsem novega avtomobila, ugotovimo, da nas bo avomobilsko zavarovanje stalo veliko več, kot smo na začetku pričakovali, saj nov avto zavarujemo s polnim kaskom, kjer pa je cena nekoliko višja, kot samo za osnovno zavarovanje. S tem razlogom so se nekatere lizing hiše povezale z zavarovalnicami in sklenile določene pogodbe.

Tako lahko pri nas dobite do 50% popusta, če ste svoj avto kupili s pomočjo lizing hiše: Summit leasing, Micra leasing, NLB  leasing in VBS leasing. Do 50% popusta je na osnovno in kasko zavarovanje.

Koliko popusta lahko dobim?

Končni popust je odvisen od vašega bonusa in sicer dobite razliko med vašim bonusem in 50%. V kolikor še nimate bonusa dobite tako 50% popusta, v kolikor pa ga imate 25%, dobite 25% popusta. Tudi tisti, ki že imate 50% bonusa, boste prejeli dodatnih 10% popusta.

Popust boste prejeli vsako leto, vendar se bo vsako leto nekoliko zmanjševal, saj boste pridobivali tudi bonus. To je velika prednost pred nekaterimi ostalimi ponudbami, ki jih lahko zasledite, saj tam bonusa ne pridobivat, po odplačanem lizingu pa ponovno začnete z 0% bonusa.

Pri nakupu avtomobila z lizingom prav tako ni potrebno plačati doplačila za pravno osebo, tako kot ga morajo d.o.o. Zraven tega pa lahko uveljavljate še nekater ostale popuste in ugodnosti, tako da lahko sklenete cenejše avtomobilsko zavarovanje.

Kadar kupite avto s pomočjo lizing hiše je kasko zavarovanje obvezno. Izbira kasko pakete je sicer v večini primerov prepuščena vam, vendar mora biti obvezno zavarovan proti kraji. To lahko pri nas sklenete s kasko paketom Popolni kasko in Mini kasko, ki mu dodate doplačilo za krajo. Glede na kritja in ceno, je priporočljivo skleniti Popolni kasko, ki za le nekoliko višjo ceno, zajema bistveno več kritij in nevarnosti.

Naročite izračun avtomobilskega zavarovanja

Kasko zavarovanje se običajno sklepa pri novejših avtomobilih, vendar to ni nujno, saj je lahko tudi pri nekoliko starejših avtomobilih kasko zavarovanje pametna odločitev, ki nam lahko privarčuje kar nekaj denarja. Pri starejših avtomobilih lahko tako izkoristimo tudi dodatne popuste na kasko zavarovanje in si s tem zavarujemo svoj avtomobil v primeru, da smo sami krivi za škodo.

Pri kasko zavarovanju so po navadi oblikovani različni kasko paketi. Tudi pri nas imate na razpolago tri kasko pakete: Popolni, Splošni in Mini

  1. Popolni kasko zajema praktično vse, kar lahko pri Zavarovalnici Tilia zavarujete. Gre za kasko zavarovanje z najbolj obsežnimi kritji.
  2. Splošni kasko za razliko od Popolnega ne zajema kraje. Prav tako lahko izbiremo kateri delni kasko bi želeli imeti (Popolni kasko že zajema vse kombinacije).
  3. Mini kasko je najbolj osnovno kasko zavarovanje, ki zajema škodo v prometni nesreči, večina ostalih kritij pa je ob doplačilu.

Podrobne opise kasko paketov najdete na strani kasko zavarovanje. Za izračun kasko zavarovanja obiščite prvo stran.

Zavarovanje voznika ali AO+ je najpogostejše zavarovanje, ki ga priključimo zavarovanju avtomobilske odgovornosti. Zavaruje nas v primeru poškodb v prometni nesreči, saj smo na podlagi sklenjenega zavarovanja upravičeni do odškodnine.

Z nižjim premijskim razredom je tudi zavarovanje AO+ cenejše. Več informacij najdete na strani za avtomobilsko odgovornost.

Obvezno zavarovanje pri vseh avtomobilih se imenuje zavarovanje avtomobilske odgovornosti in je pogoj, da se avto lahko registrira. Zavarovanje lahko sklenemo za eno leto ali za krajše obdobje. Za krajše obdobje se navadno sklepa v primeru nakupa novega avtomobila in s tem sklenitvijo zavarovanja do poteka registracije.

Na ceno AO zavarovanja vpliva število kilovatov avtomobila in premijski razred. Za več informacij lahko obiščete podstran avtomobilska odgovornost ali si naročite izračun avtomobilskega zavarovanja.